Profesionalni remont i garancija od godinu dana

BG Automatik servisu možete dobiti kompletan remont automatskog menjača vašeg automobila bez obzira na vrstu menjača i proizvodjača uz garanciju od godinu dana. Naši profesionalni majstori i osoblje izvršiće kompletnu obnovu svih delova automatskog menjača vašeg vozila uz poštovanje svih propisa i pravila kada je u pitanju ovakva vrsta remonta.

Remont automatskog menjača podrazumeva demontažu menjača sa vozila, njegovo rastavljanje na delove, čišćenje, obnovu i zamenu njegovih oštećenih delova ili zamenu kompletnog starog automatskog menjača sa novim ili drugim repariranim automatskim menjačem.

Remont automatskih menjača demontažom sa vozila

Remont automatskog menjača demontažom sa vozila podrazumeva kompletno skidanje menjača sa vozila i njegovo rastavljanje na delove. U ovom slučaju potrebno je kompletno rastavljanje menjača do poslednjeg dela kako bi se utvrdila ispravnost svakog od njih. U ovom slučaju, vrši se zamena svih zaptivnih elemenata (semerinzi, dihtunzi svih vrsta, karike, podlošci), bandova, frikcione lamele, čelične lamele, svih ležajeva bez obzira na vrstu, uljane pumpe, kučišta ventila, konvertora.

Zamena čvrstih odnosno nerotirajućih elemenata zavisi od toga da li imaju oštećenja ili ne. Prilikom demontaže često se vrši i ugradnja modifikovanih odnosno poboljšanih delova umesto postojećih delova koji su pokazali nedostatke prilikom upotrebe a koje su uočene od samih proizvodjača te su zamenjene novim modificiranim segmentima. U ovom postupku reparacije najbitnije je obezbediti apsolutnu čistoću jer najmanje čestice abrazivne prašine mogu prouzrokovati nepravilan rad.

Zamena automatskog menjača sa novim ili repariranim menjačem

Kada su u pitanju novi menjači, oni se nabavljaju uglavnom po narudžbini i u proseku su skuplji do 40% od kompletno repariranih manjača. Zamena automatskog menjača je najbrži način za otklanjanje problema ali ujedno i najskuplji. Kada kupujete novi menjač treba obratiti pažnju na niz detalja. Iako se radi o istom vozilu može se desiti da automatski menjač nije identičan starom tako da uvek treba voditi računa o broju šasije prilikom kupovine. Odredjeni model automatskog menjača odredjen je: modelom automobila na koji se ugradjuje, vrstom motora, tipom diferencijala, veličinom guma.

Da bi se izbegle neprijatnosti poput netačnog pokazivanja brzine kretanja, preranog ili prekasnog prebacivanja brzine i slično što može dovesti do uništenja automatskog menjača najbolje rešenje je remont i reparacija originalnog automatskog menjača ili naručivanje menjača po broju šasije vozila.

BG automatik servis obaviće profesionalni remont automatskog menjača vašeg vozila. Pozovite nas i naši majstori sa velikim iskustvom preporučiće vam rešenje koje je najbolje za vaš automobil.